torsdag 14 januari 2010

Nu skall det till en bolåda också...

...Gah... Aldrig har man tid till något...

På mitt jobb har jag i en garderob stående en säck med kattmat som kom dit under min julledighet som presang.

På mitt jobb har jag i en garderob stående kasse med barnkläder som jag erhöll för en vecka sedan.

Ingen av dessa har jag lyckats medtaga till min bostad, ty jag har inte haft praktisk möjlighet till detta.

Nåväl. Igår insåg jag att det är AKUT med bolådeanskaffande. Så jag gick ner till vaktis och blinkade lite med ögonen.

"Har du möjligen, kanske en låda till övers" spörjde jag.
"Vad för låda" undrade vaktis.
"En låda, stor till en dator eller så... Som en flyttkartong, fast något större kanske till och med" förklarade jag, i den fulla förvissningen att flyttkartonger icke kan försnillas från min arbetsplats, ty vid varje tillfälle det är en rumsrockard så saknas det flyttkartonger och det ojas över hur dyra de är i inköp. (Sluta flytta på oss hela tiden, säger jag. Det sparar man pengar på!!!)
"Joooooo" sade vaktis dröjande. "Det kan vi nog ordna" och så kilade han utomhus. Mot en dörr märkt med "Soprum". Jag tänkte att det ju inte alls behöver bli illa för det, ty soporna slängs i containrarna vid parkeringsplatsen, tänkte jag. En finfin låda, tänkte jag. De eventuella spindlarna har frusit ihjäl, funderade jag.

Soprummet öppnades. Jag såg skatten ligga där inne, och nästan lysa i all sin prakt, även innan vaktis tände lampan. Ett förråd. Fyllt av.

FLYTTKARTONGER. Nya, fina flyttkartonger.

"Går det BRA med en flyttkartong" undrade vaktis ängsligt. "Eller blir det för litet"

Det går så bra, så bra, så bra, försäkrade jag och tog en sprillans ny och fin kartong och satte på mitt rum. Där står den nu, utanför garderoben som är fylld med tingestar som jag ännu icke förmått bära hem.

Börjar på allvar skrapa fram några hyfsade namn nu. Tror att jag skall köra ganska tråkigt tema, Bok eller kanske till och med Barnbok. (Och nej - kattvärldens vanligaste bok-kattnamn Bilbo skall ICKE ingå i min lista!) Funderar även på opera/operett/musikalnamn. B-temat kom min gode vän Henrik på vid lunchen, men jag kan vid min gud inte minnas vad det var han spånade in på. Jag får fråga i morgon...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar