torsdag 13 maj 2010

Poltergeist (eller: "Tvns passivisering av dagens ungdom")

Gissa filmen?:


När Esther var liten så köpte jag världens mest onödiga pryttel till henne. En alldeles egen kattDVD. Bugs, heter den. Handlingen går ut på följande:


Spindlar och skalbaggar kryper över rutan. Ibland kommer små fjärilar också. Den finns i den Disneyinspirerande dagversionen, då bakgrunden är vit, och även i den barnförbjudna skräckfilmsversionen, "Night". Bakgrunden är då svart och bugsen är vita. Denna har inte Bibliotekskullen fått titta på. Men de ungar som fortfarande är hemmavarande bedömde jag som mogna nog att få se Day.

De uppskattade showen storligen.

Det kunde jag ju anat, ty kattungarna är jätteintresserade av datorn. De gillar att försöka fånga bokstäver när jag skriver och de jagar gärna muspilen. Vilket ju ibland kan upplevas som praktiskt besvärande.


Som unge gillade Esther som sagt den här filmen, och för någon minut så uppskattade hon även, såsom en mogen kvinna, filmen. Därefter kom hon på hur infantil den faktiskt är och gick och lade sig igen.


Berlioz jagade kryp.


Melkersson jagade kryp.


Berlioz OCH Melkersson jagade kryp.


Och så satt de sött och koncentrerat och försökte följa intrigerna.


Filmen följdes av en trailer för kommande filmer. Och vilken film, sedan!!! DEN vill kattungarna se, för den verkar JÄTTEBRA! (Om man skall tala allvar så var det faktiskt den enda sekvensen Emma reagerade på när filmen var nyköpt - den här gången fick hon ju inte se filmen så jag vet inte hur hon skulle reagera - och jag kommer ihåg att Pester var helt VILD när fåglarna började...)
Snacka storyline!!!
Koncentration, var namnet.
Filmens soundtrack är nååååågot enerverande. Syrsor som skriker, fåglar som kvittrar, saker som knäpper och någon insekt som surrar. I alla fall... Har du tvåhundra spänn över, eller vad den nu kostade, så är det en ganska god investering för man skrattar rätt rått, och gott, åt de små liven!
(Åter down the memory lane... Ellis jagade lite. Sedan tittade han under tvn. Inga bugs. Så tittade han bakom tvn. Inga bugs. BAH - tänkte Ellis. Det här är bara båg! Och så gick han därifrån. Den katten ÄR faktiskt strået vassare än de flesta andra katter!!! Eller så är han bara humorbefriad och trist...)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar